тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




ЮЖНА ИТАЛИЯ И АМАЛФИЙСКА РИВИЕРА С ОСТРОВ ИСКИЯ

ЮЖНА ИТАЛИЯ И АМАЛФИЙСКА РИВИЕРА С ОСТРОВ ИСКИЯ

9 Дни/6 Нощувки

Дестинация: Италия

Курорт: Венеция

Транспорт: Автобус

Дати: 06.09.2019 - 14.09.2019; 21.09.2019 - 29.09.2019;12.10.2019 - 20.10.2019;

Цена от: 830 лв

            ЮЖНА ИТАЛИЯ И АМАЛФИЙСКА РИВИЕРА С ОСТРОВ ИСКИЯ

 

                                                                 Програма:

ПЪРВИ ДЕН – 07.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 10.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 09:30 ч. Спирка в Дупница в 11.00 ч, и в Благоевград в 11.30 ч., за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Отпътуване по маршрут Солун – Игуменица. Вечерта – пристигане в Игуменица, качване на ферибота  Игуменица – Бриндизи/Бари. Нощен преход с ферибота.

ВТОРИ ДЕН - Сутринта - пристигане в Италия и отпътуване за Неапол. Пристигане. Разглеждане на  Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Кастел Нуово. Настаняване в хотел в околностите на Неапол или Соренто. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия до вулкана Везувий и Помпей – сутринта отпътуване от хотела и изкачване с автобуса до самото подножие на кратера на Везувий. Оттам има около половин час пеша до самия кратер. Изискват се удобни обувки. Невъзможно е да си представим неаполитанския пейзаж без Везувий, един от малкото действащи вулкани в Европа. Изригването на вулкана през 79 г. погребва Помпей и Херкулан, създавайки едни от най-посещаваните днес забележителности на района. Следобед – посещение на Помпей. Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия по Амалфийското крайбрежие (с доплащане 95 лв на човек при минимум 30 участника). Това е едно от най-красивите кътчета, на които човешкото око може да се наслади на нашия континент.  Стръмни брегове, извисяващи се над лазурносиньото море, божествени вили, сгушени сред пищна зеленина, градчета и села, подредили като огърлица белите фасади на къщите си по отвесните скали над морето, рибарски селца, сгушени в пазвите на очарователни заливчета... Eкскурзията включва придвижване с местен автобус по крайбрежния път, откриващ възхитителни гледки, панорамна гледка към Позитано от тераса над града (поради факта че Позитано е построен почти напълно вертикално върху скалата, вътре в града автобуси не влизат), посещение на Амалфи и Равело (възможност за самостоятелно посещение на Вила Руфоло). Цената на екскурзията включва транспорт с местен автобус и не включва билета за вход за Вила Руфоло в Равело, който е около 5 евро. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Екскурзия до остров Капри (с доплащане 134 лв на човек). До острова се отива с  кораб,  там  има организиран  транспорт  с автобус за  разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова; екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Посещение на Херкулан – римски град, за който се твърди, че е основан от Херкулес и който бива погребан под потоците от лава, заедно с Помпей при изригването на Везувий през 79 г. Като размери самият град е по-малък от Помпей, но е по-добре запазен. За разлика от Помпей, в Херкулан са запазени и немалко дървени фрагменти от сградите – стълбища, рамки на врати и прозорци, греди, поддържащи покрива. Отпътуване за Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров, сред портокалови, лимонови гори и лозя, с незабравима гледка към Неаполитанския залив и към Везувий. Пристигане. Разглеждане на Соренто – „Пиаца Тасо”, Кметството, манастира „Сан Франческо” с гледка към залива, Марина Пикола – новото пристанище, от което се открива прекрасна гледка към града, като на първа линия са характерните сгради на най-престижния хотел на Соренто  – „Екселсиор Витория” (до пристанището се стига с помощта на асансьор, билетът за който струва 3 евро в двете посоки и се заплаща на място), хотел „Империал Трамонтано”, хотел „Отел дьо ла Сирен”, Марина Гранде – старото рибарско пристанище. Свободно време. Завръщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Екскурзия до остров Иския (с доплащане 84 лв на човек при минимум 20 участника). До острова се отива с кораб, там обиколката е пешеходна. Наричан още Изола Верде или Зеленият остров, заради пищната си растителност, о-в Иския е най-големият в Неаполитанския залив. Известен с големите си плажове, минералните си извори, островът е истински рай за любителите на усамотението и спокойствието. Никога не се забравя гордият силует на Кастел Сант Анджело на фона на многоцветните фасади на рибарските къщи по Марина деи Маронти - една впечатляваща гледка, която се открива пред жадните погледи на туристите, когато корабът приближава до острова. Цената на допълнителната услуга включва билет за кораба, транспорт с автобус от хотела до Неапол (откъдето се взима корабчето) и обратно, водач – придружител по време на разходката по острова. Завръщане в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Алберобело – най-добре запазеното градче в така наречената „земя на трулите”. Трулите са странни постройки от камък, строени „на сухо”, без хоросан, с конусовидни покриви, покрити със сиви  варовикови плочи, които са характерни за областта между Алберобело, Фазано, Остуни и Мартина Франка. Някои от тях датират от етруската епоха. Алберобело е запазил 1400 трули, които покриват двете хълмчета, върху които е построено градчето и предлагат на посетителя един наистина необичаен пейзаж. Пристигане, разглеждане на Алберобело. Следобед – отпътуване за Бари. Разходка из стария град, посещение на базиликата „Св. Никола”, в която се съхраняват мощите на светеца. Вечерта – отпътуване с ферибот за Игуменица.

ДЕВЕТИ ДЕН – Пристигане в Игуменица. Отпътуване по маршрут Игуменица – Солун – Благоевград – София. Вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

 

 
ЕТИКЕТИ

Екскурзии Септември, Септемврийски празници, Автобусни екскурзии септември, Екскурзии Неапол септември, Екскурзии Италия септември, Екскурзии Пролет, Пролет в Италия, Великденски екскурзии,Екскурзии Великден, Екскурзии Иския, Екскурзии Амалфийска ривиера, Екскурзии Амалфи, Екскурзии Соренто, Екскурзии Позитано, Екскурзии Капри, Екскурзии Капри септември, Екскурзии Първи май,Екскурзии майски празници, Италия майски празници, Екскурзии 24-ти май, Италия - 24 май, Екскурзии октомври, Екскурзии Равело, Екскурзии Бари, Екскурзии от Пловдив, тръгване от пловдив