тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Двудневна екскурзия до о.Света Анастасия, Поморие и Бургас

София – Поморие- Бургас - София

2 дни / 1 нощувка

Дестинация: България

Курорт: Курорт

Транспорт: Автобус

Дати: 25.07.2020 г. - 26.07.2020 г. ; 08.08.2020 г. - 09.08.2020 г.

Цена от: 110 лв

      

Двудневна екскурзия до остров Св. Анастасия, Поморие и Бургас

 

За резервации и информация тел : 0886883282
e-mail : miveki_98@abv.bg
Офис 2 : гр. София, ул."Неофит Рилски" 31

 

Минимален брой туристи за осъществяване на програмата - 6 човека 

 

Начална дата

Крайна дата

Цена за възрастен настанен в двойна или тройна стая

20.06.2020

21.06.2020

 110 лв.

27.06.2020

28.06.2020

110 лв.

 

Програма

 

Ден 1
Отпътуване от София, от Руски Паметник в 7:00 ч. 8:00 ч. от Пазарджик , бензиностанция Shell , автомагистрала „Тракия”.
Отпътуване в посока Поморие. Посещение на Поморийският манастир “Св. Георги Победоносец”. Той се намира в черноморското градче Поморие, на около 20 км на север от Бургас. Според преданието, Свети апостол Андрей Първозвани по път за Киев минал през Анхиало (днес Поморие). Има сведения, че монаси са живели по тези места още през 3 – 4 век. 
Манастирът е основан от гръцки колонисти през 7 век, но бил разрушен с нахлуването на турците в България. В края на 17 век на мястото се заселва турският бей Селим и основава свое владение – чифлик. Според преданието, той страдал от тежка и неизлечима болест. Една нощ сънувал, че в двора на къщата му има чудотворна вода. Когато разкопал на указаното в съня място, Селим бей открил мраморен барелеф на Свети Георги, а под него – аязмо. С водата от извора той се излекувал и в знак на благодарност построил на това място параклис и заедно с цялото си семейство приел християнската вяра. След като овдовял, Селим бей дарил чифлика си от 3800 декара за манастирска земя. 
Новата църква е издигната през 1856 година върху основите на старата. В манастира се пазят ценни иконографски образци от края на 18-ти и началото на 19 век.
Античната куполна гробница край Поморие е най-голямата, разкривана по българските земи. Намира се под земния насип на висока могила и представлява оригинална комбинация от типична тракийска гробница и римски мавзолей (хероон) на заможна фамилия от Анхиало. Датира от ІІ-ІІІ век след Христа и според учените в кръглата й като ротонда зала с висок свод са се извършвали религиозни езически обреди.
Внушителна по размери, изградена от камък и тухли, с уникален гъбообразен купол – поморийската гробница е единствена по рода си на Балканския полуостров. Архитектурната идея и градежът й и до днес впечатляват с прецизното си изпълнение.

Музеят на солта в град Поморие е един от стоте национални туристически обекта в България Открит на 7 септември 2002 г. с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез програма ФАР, това е единственият специализиран музей на солта в Източна Европа. Музеят се състои от експозиционна зала и 20 декара солници на окрито, където и до днес се добива сол. Намира се в самия град Поморие, на брега на Поморийско езеро.В откритите солници, част от музея, и до днес се добива сол по „древна анхиалска технология“. Технологията, който според историци се практикува на това място още от V в. н. е., включва извеждането на морската вода от морето през езеро до по-малки басейни. Там водата се изпарява, а останалата солта допълнително кристализира в малки солници. Посетителите имат възможност да наблюдават всеки един етап от този процес. Възстановена е и част от теснолинейка, която в миналото е служела за пренасяне на солта.

Настаняване в хотел в района на Бургас. Свободно време за вечерна разходка. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Отпътуване за Бургас. Отплаване с корабче за остров Света Анастасия. Билетът се заплаща на самото корабче, а плаването продължана около 30 – 40 минути.
Божественият къс земя се намира югоизточно от Бургас, между нос Света Анастасия и нос Атия. Островът е изграден от вулканични скали, висок е 12 метра, площта му е 0,01 кв.км. На него се намира манастирът „Света Анастасия“. Стъпите ли там - дъхът ви спира. А тишината е... просто оглушителна. По европейски проект община Бургас превърна "Св. Анастасия" в екоостров, който от май 2014 г. приема туристи. Старият манастир е пълен с атракции за малки и големи - от пиратски съкровища до манастирска боб чорба. Групата ще остане около 2 часа на острова. Връщане в Бургас. Свободно време в морската градина. Отпътуване за София.

 

Цената включва:

 

Транспорт с автобус по маршрута
1 нощувка с включена закуска в хотел в гр. Бургас
водач от агенцията

 

Цената не включва:

 

Доплащане за единична стая - 20 лв. 
Лични разходи, вода, обяд и вечеря
Входни такси за посещаваните туристически обекти

Билет за корабчето: 9 лв. за възрастни; За деца до 3 години и хора с увреждания – безплатно; За деца от 3 до 7 ненавършени години – 3 лева на човек; 

Билет за посещение на музей на остров Света Анастасия:
Стандартен – 6 лева на човек;
За ученици и пенсионери – 3 лева на човек;
За деца до 3 години и хора с увреждания (деца, навършили 3 години, заплащат такса) – безплатно;
За деца от 3 до 7 ненавършени години – 1 лев на човек;

Застраховка „Отмяна на пътуване“

Отстъпки:

Деца до 11,99 г. пътуващи с двама родители: -10 лв.

Плащане:
При записване се внася 30% депозит. Доплащането до размера на пълната сума се извършва най-късно 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележка: 
Агенцията си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Деца до 18-годишна възраст пътуват с придружител.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30 души.
 
Срок за уведомяване при недостиг на минимум туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.