тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Екскурзия Класическа Италия 7 дни

Венеция-Верона-Пиза-Рим-Флоренция

7дни /4 нощувки

Дестинация: Италия

Курорт: Рим

Транспорт: Автобус

Дати:

Цена от: 599 лв

                        Екскурзия Класическа Италия - 7дни

                                                  (Верона-Рим-Пиза-Флоренция)

                                                                 

                                                               Програма:

 

ПЪРВИ ДЕН – 09.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 13.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 12.30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция. Нощен преход.

 

ВТОРИ ДЕН – Сутринта - пристигане във Венеция. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. „Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Вечерта - настаняване в хотел в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо). Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Рим през Верона. Разглеждане на Верона (Арена ди Верона, къщата на Жулиета, пл. „Бра”). На датите, отбелязани със звездичка ( * ), вместо Верона се гледа Болоня (Фонтана на Нептун, Палацо Комунале, Палацо дел Подеста, базиликата “Сан Петронио”, наклонените кули). Късно вечерта – пристигане в Рим. Настаняване в хотела. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън),  хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата “Свети Петър” (всички туристи са задължени да ползват слушалки – цена около 1,50 – 2 евро на човек – заплащат се на място). Свободно време. Завръщане в хотела. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на пл. “Испания”, фонтана Треви, Пантеона и пл. “Навона”. Ползва се метро. На обяд - отпътуване за Монтекатини Терме. По пътя – едночасов престой в Пиза в  Двора на чудесата  (Катедралата, баптистериото и наклонената кула). Вечерта – пристигане в района на Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Флоренция. Пристигане. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата – пантеон Санта Кроче (отвън), катедралата „Санта Мария дел Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Свободен следобед. Възможност за разглеждане на галерията Уфици с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 20 евро,  се плаща на място; посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Важно: възможно е да се наложи групата да се придвижи с влак до центъра на Флоренция от гара Пратиньоне или Каленцано и обратно. В този случай цената на билета за влака е включена в пакетната цена на екскурзията. Вечерта – отпътуване по маршрут Флоренция – Любляна – Загреб – Белград – София. Нощен преход.

 

СЕДМИ ДЕН – Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

*При следните дати на тръгване: 01.05.2018, 04.06.2018, 02.07.2018, 30.07.2018, 03.09.2018, 06.09.2018 и 08.10.2018 г.,вместо Верона се гледа Болоня.

 

  • ТРАНСПОРТ С ЛУКСОЗЕН АВТОБУС;
  • СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
  • ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
  • ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

 

  • ПОСЕЩЕНИЕ НА ГАЛЕРИЯТА УФИЦИ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
  • ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
  • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
  • ГРАДСКА ТАКСА В ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО, РИМ И МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ;
  • СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКАТА ПРОГРАМА (2-3 EUR НА ЧОВЕК).