тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Индия - Златният триъгълник и фестивала Холи

Делхи - Джайпур - Агра – Делхи

8 дни - 6 нощувки

Дестинация: Индия

Курорт: Делхи

Транспорт: Самолет

Дати: 10.03.2017 - Петък

Цена от: 2366 лв

Екскурзия до Индия - Златният триъгълник и фестивала Холи
 
  
 
Холи, радостта от цветоветена пролетта, е древен индийски празник, на който хората отправят „хола“ или молитва към всевишния за добра реколта и изобилен сезон. Чрез разнообразието от цветове се приветства пролетта, утвърждава се победата на доброто, вярата, предаността и любовта, напомняща тази между Рада и Кришна. 
Празникът започва на предната вечер със запален огън, наречен „холика”, а на сутринта се води „битка“, като всеки е сам за себе си. Хората се целят с бои на прах или оцветена вода като символ на равенството и обичта между тях. Някои даже носят водни пистолети и балони. 
Холи е фестивал на братството, който ще Ви освободи от оковите на обществените норми. Облечени изцяло в бяло, без значение от каста, класа или пол, хора от цял свят се обединяват в едно под дъжд от багри. Накрая всички си разменят добри пожелания, сладки и подаръци. Организират се шествия с украсени слонове и камили, както и сборове, на които се танцува в ритъма на барабани и се пеят типични за фестивала песни.
 


10.03.2017-пт. 1-ви ден.  София →

В 19:40 ч. полет QR 226 от София.

 

11.03.2017-сб. 2-ри ден. →Доха  → Делхи ‒ Агра

В 01:15 ч. кацане в Доха. В 02:50 ч. полет QR 570 от Доха. Кацане в Делхи в 08:45 ч. Посрещане на летището и отпътуване за Агра – някога столица на Могулската империя, днес градът е известен като дом на едно от Седемте чудеса на света – Тадж Махал. По пътя спиране за кратка почивка и обяд. Пристигане и настаняване в хотела. *По желание ‒ спектакъл „Мохабад Тадж” ‒ танцова драма, пресъздаваща любовната сага в стил „Боливуд”. Вечеря и нощувка.

 

12.03.2017-нд. 3-ти ден. Агра – Фатепур Сикри – Джайпур

Закуска. Посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО) – най-големият паметник на любовта, изграден от импе-ратор Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избраницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна. Тадж Махал бил проектиран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както е написал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Построен е за 21 години с труда на 20,000 души. Разглеждане на Агра Форт (ЮНЕСКО) с Перлената джамия, много дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Строежът е започнат от император Акбар; Шах Джахан построява нови дворци и джамии; а император Аурангзеб – външните укрепления. Крепостта разказва историята на Могулската империя и отразява умението на индийските архитекти, строители и художници. Отпътуване за Джайпур. По пътя разглеждаме Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) – „градът на победата“, построен през 1571-1585 г. от най-великия могулски владетел, Акбар, в чест на пророка Салим, който предсказал на императора, че ще му се роди син. По неизвестни причини градът е бил изоставен, но въпрки това е с прекрасно съхранени дворци и зали. Посещение на Чанд Баори – древно водохранилище на повече от 1200 години, намиращо се в селцето Абханерии смятано за едно от най-големите в света . Пристигане в Джайпур – столица на щата „Раджастан”, известен като „Розовия град”. В розов цвят са боядисани крепостните стени и сградите на стария град, а в културата на империята на Раджпут по традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството. Градът е планиран, построен и наречен така на името на великия астроном и воин махараджа Джай Синг II. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

 

13.03.2017-пн. 4-т-и ден. Джайпур

Закуска. Днес ще участваме в празнуването на Холи – най-удивителният и обичан фестивал в Индия. Сутринта ще получим специални бели дрехи и естествени цветни бои на прах, за да може всеки да води своята „битка на цветовете”. Следобед свободно време. Вечеря и нощувка.

 

 

14.03.2017-вт. 5-ти ден. Джайпур

Закуска. Тръгваме за крепостта „Амбър“. Спираме за снимки пред Хава Махал, символ на Джайпур и познат като 5-етажният дворец на ветровете. Всъщност той е фасада с 900 многоъгълни прозорци, зад които жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Продължаване за Амбър Форт (ЮНЕСКО) - старата столица на империята на Раджпут (16 век) отпреди Джайпур. Изкачване до крепостта дворец на гърба на слони разглеждане на най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил, от които най-впечатляващи са Шиш Махал – Огледалният дворец, и Джай Мандир – Залата на победата. Спускането от крепостта е с джип. На връщане в Джайпур спиране за снимки на двореца „Джал Махал”, разположен в центъра на езерото Ман Сагар. Разглеждане на обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728 г.). Най-забележителното съоръжение е 30-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 сек., а сянката, която пада, се измества с 4 м на час. До обсерваторията е градският дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес бившият владетел живее в част от него, а другата е превър-ната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и семей-ството му, оръжия, картини, килими, каляски и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 л, влезли в „Книгата за рекордите на Гинес“. Следобед свободно време за пазаруване на известния в Джайпур Бапу пазар. Вечеря и нощувка.

 

15.03.2017-ср. 6-ти ден. Джайпур – Делхи

Закуска. Отпътуване за Делхи. Пристигане и посещение на Китуб Минар(ЮНЕСКО) – шедьовър от 1193 г., издигнат в чест на победата на исляма над делхийското Хиндуистко кралство. Кулата е най-красивото и високо минаре в света (високо 73 м), върху чиито стени са изписани текстове от Корана. В основите на минарето е първата джамия, построена в Индия върху основите на 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е и 7-метровият стълб от свръхчисто желязо.Посещение на бахайския молитвен храм Лотос, един от осемте бахайски храма, издигнати на различни континенти, който привлича хора от всички раси и религии, за да се поклонят пред създателя на Вселената и да изразят обичта си пред всевишния. Вечеря и нощувка.

 

16.03.2017-чт. 7-ми ден. Делхи

Закуска. Панорамно разглеждане на Делхи: новия Делхи и мемориалната арка Индия Гейт, построена през 1931 г., върху която са изписани имената на 70,000 индийски войници, сражавали се за Британската армия по време на Първата световна война и 13,516 британски и индийски войници, загинали на северозападния фронт по време на войната с Афга-нистан. Следват главният булевард „Радж Пат”, където се провежда военният парад за Деня на Републиката, който е на 26.01, кръглата сграда на Парламента и Раштрапати Бхаван (Президентския дворец, построен по проект на Едвин Лютен за британския вицекрал, а от 1951 г. след независимостта на Индия е официална резиденция на президента на Индия), мемориалът Радж Гат – мястото, където е кремиран „бащата на нацията“, Махатма Ганди.  Отправяме се към Стария Делхи с крепостта Ред Форт (ЮНЕСКО), наричана „сърцето на Индия”. Построена е през 17 век от могулския император Шах Джахан, след като премества столицата си от Агра в Делхи, и е служила за резиденция на могулските императори до идването на британците. Посещение на храма Акшардам –построен през 2005 г., комплексът е разположен на площ от 400 декара и пресъздава симбиозата между индийската мъдрост, култура и наследство. Идеята за построяването му е да се създаде място излъчващо мир, красота, радост и божественост, затова и десетте арки на входа представят десетте принципа в индийската култура и ведическото усещане за посрещане на добротата от всички страни. Посещение на Гробницата на Хумаюн – последно убежище на могулския император Хумаюн, напомнящ повече на дворец, отколкото на гробница. Този мавзолей е един от най-добре запазените паметници, построени по времето на могулите и съчетава елементи от индийската и персийската архитектури.  Посещение на къщата ‒ музей на Индира Ганди – къщата е била официална резиденция на първата жена министър-председател на Индия. По-късно е превърната в музей, където могат да се  видят както редки фотографии на националистическото движение,  така и лични вещи на семейството. Вечеря и нощувка.

 

17.03.2017-пт.  8-ми ден.  Делхи – Доха – София

Закуска. Трансфер до летището.  

10:55 полет QR 571 от Делхи, кацане в Доха 12:45.

14:30 – полет QR 225 от Доха, кацане в София – 18:35.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

  • Самолетни билети с включени летищни такси София – Доха – Делхи – Доха – София;
  • 6 нощувки в хотели 5*/4*; 6 закуски, 6 вечери;
  • Всички трансфери и екскурзии с климатизиран туристически автобус, местни  екскурзоводи и включени входни такси:
  • посещение на Тадж Махал, Агра Форт,  Фатепур Сикри и водохранилището „Чанд Баори”;
  • участие в празнуването на Холи; 
  • изкачване до крепостта „Амбър” на гърба на слон, спускане с джип, разглеждане на Обсерваторията и Градския дворец на махараджата;
  • посещение на Китуб Минар и храма „Лотос”;
  • обиколка на Делхи с посещение на  храмовия комплекс „Акшардам” , гробницата на Хумаюн и къщата музей на Индира Ганди;
  • Водач преводач от фирмата;
  • Медицинска застраховка с покритие 15 000 щ. д.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

  • Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинска застраховка – 16 лв.
  • По желание ‒ спектакъл „Мохабад Тадж” , който се заплаща с доплащането ‒ 60 лв.
  • Виза за Индия, която се заплаща лично при интервюто в посолството на Индия ‒ 105 лв.
  • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи, които се заплащат на място ‒ общо 35 щ. д.
  • По желание застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване, и стойността ѝ е от 2,7% до 1,5% от пакетната цена.

 

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

Записване и плащане:

  • При записване: аванс от 1000 лв и сканирани (jpg) лична карта и паспорт с 6-месечна валидност от датата на връщане (след 18.09.2017) и 2 свободни страници; 2 цветни хартиени фотографии на светъл фон с размери 5.08 см х 5.08 см и 1 електронна (мин. 350 х 350 pixels / мaкс. 1000 х 1000 pixels);
  • До  20.01.2017 ‒ остатъка до 100% и попълнен формуляр с лични данни, необходими за визите.

 

Информация:

  • Ваксинации  не са необходими.
  • Срок за уведомяване за осъществяване пътуването: 10.02.2017
  • Цените са при 16 туристи и курс 1 ЕUR = 74 INR. При промяна на валутния курс с повече от 3%, броя на туристите и летищните такси, цената може да бъде актуализирана към момента на доплащане.
  • Визов режим: за български граждани е необходимо да притежават предварително виза, която се получава от Посолството на Индия в София на адрес: ул. „Алфред Нобел” № 4. Агенцията оказва съдействие при подаването на документите онлайн без допълнителна такса. Определя се дата за явяване в посолството от 10 до 14 дни преди отпътуване. Кандидатите за виза трябва да носят със себе си паспорт, разпечатано и подписано копие на формуляра за виза, който е подаден и онлайн, 2 цветни снимки; да се явят лично на интервю, за да им се вземат биометрични данни и да заплатят в брой такса от 105 лв. Не е нужно да ходят в посолството лица под 12 г. (представляват се от родителите) и лица над 70 г. (може да се представляват от нас пред посолството чрез пълномощно, написано на ръка от туриста).
  • Агенцията не носи отговорност за промяна в полетите на авиокомпанията.
  • Видът на двойната стая, спалня или 2 отделни легла, не се гарантира.
  • В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата, като се запазват услугите.