тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




ТОП ОФЕРТА:СЕВЕРЕН ТАЙЛАНД, БАНГКОК И О-В ПУКЕТ 08.02-20.02.18Г.

Непознатият Тайланд и Бангкок: По стъпките на ЮНЕСКО с Български водач-преводач от София

13дни/ 11 нощ.

Дестинация: Дестинация

Курорт: Курорт

Транспорт: Самолет

Дати: 20.02.2018

Цена от: 1695 евро

Северен Тайланд, Бангкок и остров Пукет с български водач-преводач от 08.02.18г. до 20.02.18г. 

Ще разгледаме невероятният Северен Тайланд, ще отпразнуваме Свети Валентин в Бангкок и ще посрещнем Китайската Нова Година на плажа на о-в Пукет! 

                              Ранни записвания до 20.12.17г. – 1695 евро на човек 

08 февруари 2018: София-Доха 
В 1000ч. сборен пункт летище София –Терминал 2. Излитане от София в 1205ч. – кацане в Доха в 1745ч. Излитане от Доха в 2005ч. 

09 февруари 2018: Бангкок- Чанг Май (вечеря) 
Кацане в Чанг Май в 0600ч. сутринта.Трансфер до Empress hotel 4**** (или подобен). След като се настаним в хотела, ще направим обиколка на Чанг Май (CHIANG MAI)- столица на провинция Чанг Май и най-големия град в Северен Тайланд. Намира се на 700 км. от Бангкок, разположен сред най-високите планини в Тайланд и е една от 25-те най-добри дестинации в света за 2014г. Ще разгледаме забележителностите на града и местния пазар. Вечеря и нощувка. 

10 февруари 2018: Чанг Май (закуска, обяд, вечеря) 
След като закусим в хотела, ще се отправим към планината Ват Дои Сутеп (Wat Doi Suthep), където се намира ферма за слонове и орхидеи. Ще наблюдаваме шоуто на слоновете, а при желание може и да пояздим слон срещу 600 бата (около 15 евро) на човек. Ще обядваме и ще се разходим из селото на занаятите Санкампампаен (Sankhampaeng), където занаятчии създават невероятни произведения на изкуството, като дърворезба, скъпоценни камъни, сребърни прибори, тайландска коприна и др., които има възможност да се договорят на доста добри цени. Връщане в хотела за почивка, вечеря и нощувка. 

11 февруари 2018: Чанг Май – Чанг Рай (закуска, обяд, вечеря) 
След закуска ще тръгнем към Чанг Рай (CHIANG RAI)- най-северния голям град в Тайланд основан през 1262 г. Завладян от Бирма, градът е бил няколко стотин години под нейно владение, докато през 1933 г. е обявена за провинция на Тайланд. По пътя ще спрем на невероятните горещи извори, разположени сред зелени хълмове и дървета. След това ще разгледаме световно известния Златeн триъгълник (Golden Triangle), където се събират трите държави: Тайланд, Мианмар (Бирма) и Лаос, разделени от река Меконг и река Руак. Тук ще видим гигантската златна статуя на Буда в кораб, статуи на слонове и много други местни забележителности. През 50те години на миналия век Златния триъгълник е бил най-голямата област за производство на опиум в Азия. В днешни дни е останал само музея на „Опиума“, който също ще разгледаме. След това ще отидем до МАЕ САЙ (MAE SAI)- най-северния град в Тайланд на границата с Мианмар. Ще се разходим из известния открит пазар и ще видим типичния тайландски живот. Ще обядваме в местен ресторант на река Меконг с гледка към Лаос.След обяд ще продължим към селото на местното племе Карен (Hilltribe Village), където живеят жените с необичайно дълги вратове. Това е племенна традиция да слагат месингови пръстени на вратовете си, която продължава и до днес. Привечер ще пристигнем в ЧАНГ РАЙ (CHIANG RAI). Настаняване в Golden Pine Resort 4**** (или подобен). Вечеря и нощувка. 

12 февруари 2018: Чанг Рай- Сухотай- Фитсанулок (закуска, обяд, вечеря) 
Закуска и напускане на хотела. По пътя ще посетим УАТ РОН ХУН (WAT RONG KHUN) – Белия Храм, изграден от бял камък с вградени в него хиляди огледалца, които го правят блестящ на слънчевата светлина. В Тайланд има много храмове, но това е един от храмовете, който задължително трябва да се посети. Продължаваме нашия тур към езерото Фаяо (Phayao) с площ от 20 кв. км. Около него има огромни оризови полета, а изследванията са доказали множество водни разстения, над 40 вида риба и птици. След като се насладим на великолепната природа на севера ще обядваме в местен ресторант, след което ще тръгнем по стъпките на ЮНЕСКО към Историческия парк Сухотай (SUKHOTHAI). Град Сухотай (в буквален превод „Зората на щастието“) е столица на царство Сухотай през 13 и 14 век – днешен Северен Тайланд. Паркът е с размери 2 км. на 1,6 км, състои се от 193 руини. В него са останките на царския дворец, 26 храма и древни фигури на Буда. Привечер ще се настаним в Topland Plaza Hotel 4**** (или подобен). Вечеря в хотела и нощувка. 

13 февруари 2018: Фитсанулок- Лопбури-Аютая-Бангкок (закуска, обяд) 
След като закуским в хотела ще тръгнем към древен Лопбури (LOPBURI), където ще разгледаме двата най-известни храма: Monkey Shrine и The Phra Prang Sam Yud датиращи от кхмерската епоха, а в момента Маймунският храм се обитава от стотици макаци, свикнали с близоста на хората и очакващи храна. Ще обядваме в местен ресторант и ще продължим към старата столица на Тайланд- Аютая (Ayutthaya), където ще разгледаме Историческия парк и руините на Аютая, включени през 1991г. с списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Паркът е разположен на остров, заобиколен от три реки и се състои от руини на храмове и дворци на древното кралство Аютая. След това ще продължим към Бангкок и късен следобяд ще се настаним в Grand 5 Hotel & Plaza 4**** в Бангкок. Свободно време. 

14 февруари 2018: Бангкок (закуска) 
Закуска. Свободно време за пазар, допълнителни екскурзии и празнуване на Св. Валентин.Нощувка. 

15 февруари 2018: Бангкок- остров Пукет (закуска) 
Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летище за полет до о-в Пукет. Кацане в пукет. Трансфер от летище до хотела. Настаняване в The Old Phuket Resort 4**** на Карон бийч. Свободно време. 

16-20 февруари 2018: остров Пукет (закуска) 
Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии. 

20 февруари 2018: Пукет- София 
Ще тръгнем от хотела за летище в 0500ч. Излитане от Пукет в 0710ч, кацане в Доха в 1010ч. Излитане от Доха в 1430ч. и в София на Терминал 2 ще кацнем в 1850ч. 

 

 

Цена на човек в двойна стая – 1795 евро 
Доплащане за единична стая – 260 евро 

Цената включва: 
• Самолетен билет с Катарски авиолинии, включени всички такси, 1 ръчен и 1 чекиран багаж до 30 кг. по маршрет София-Чанг Май и Пукет-София 
• Самолетен билет Бангкок- Пукет, включени всички такси, 1 ръчен и 1 чекиран багаж до 20 кг. 
• 5 дневен тур на Северен Тайланд с климатизиран луксозен автобус, включени всички посещения описани в програмата и входни такси, екскурзовод на английски, по 2 бутилки минерална вода в автобуса на човек на ден 
• 2 нощувки в Чанг Май 
• 1 нощувка в Чанг Рай 
• 1 нощувка във Фитсанулок 
• 2 нощувки в Бангкок 
• 5 нощувки в Пукет 
• 10 бюфет закуски, 4 обяда и 4 вечери 
• Медицинска застраховка за 11 дни с покритие 20000 евро 
• Водач-преводач от България 

Цената не включва: 
• Виза за Тайланд 30 евро 
• Допълнителни екскурзии в Бангкок и Пукет (по желание) 
• Обяди и вечери в Бангкок и Пукет 
• Напитки по време на храненията 
• Разходи от личен характер 
• Доплащане медицинска застраховка за лица над 70г. – 10 евро 

Условия за записване: 
• 50% депозит се заплаща при записване 
• Пълно плащане се изисква до 25.12.17г. 
• Международен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на влизане в Тайланд и 1 снимка паспортен формат 
• 25.12.17г. е крайния срок за уведомление от страна на агенцията, в случай, че не е събран мининмум за пътуване 

Условия за анулация и неустойки: 
• До 25.12.17г. може да анулирате пътуването, като дължите 30% неустойка от пълната сума 
• След 25.12.17г. - 100% неустойка 

Забележка: 
• Групата ще се осъществи при минимум 16 записани туриста. 
• Няма здравни и медицински изисквания за пътуването 
• Авиокомпанията запазва правото си да промени часовете на полетите, в случай на промяна на разписанието 
• Възможни са незначителни промени в зависимост от местните условия и налични свободни места в хотелите 

Допълнителна информация: 
• Програмата е съобразена и подходяща за всички възрасти 
• В програмата няма предвидени екстремни изживявания 
• Препоръчваме удобни дрехи и обувки за цялото пътуване 
• За посещение на храмовете не е желателно носене на къси панталони, къси поли и потници 
• Средната дневна температура в Северен Тайланд през февруари е 30 градуса 
• Средната дневна температура на о-в Пукет през февруари е 33 градуса