тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Екскурзия до Румъния - Синая,Брашов, Букурещ - 05.04 - Потвърдена !

Екскурзия Румъния - Букурещ - Синая - Бран - Брашов

3 дни / 2 нощувки

Дестинация: Румъния

Курорт: Букурещ

Транспорт: Автобус

Дати: 2-4 Март; 5 - 7 Април 3-5 Май; 24-26 Май

Цена от: 179 лв.

   
   
Екскурзия до Румъния Перлата на Карпатите - Синая, Бран, Брашов, Букурещ 

                                                               

                                                               

                                                                 Програма:

І Ден - Букурещ-Синая 

Отпътуване в 05.30ч. София от храм-паметник „Св. Александър Невски”. Пътуване  по маршрут София – Плевен – Русе, преминаване на Дунав мост и на границата с Румъния. Потегляне към столицата на Румъния – Букурещ, Панорамна автобусна обиколка на северната централна част на града, по време на която ще имате въжможност да видите: народния театър; паметника на Ромул и Рем; университета; пиаца „Виктория”; сградата на министерски съвет; площада на летците; дипломатическия квартал; триумфалната арка, държавната печатница и др. величествените Карпати и нейната „перла” – курорта Синая. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време. Нощувка.

ІІ Ден - Синая - Бран-Брашов

Закуска. Посещение на Двореца “Пелеш”- строен в периода 1873-1883 година като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Екскурзия до Бран и Брашов, по желание. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Отпътуване за центъра на българската емиграция през Възраждането – град  Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка, разглеждат се: Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей” . Свободно време. Прибиране в хотела. Свободно време. Вечерта по желание посещение на местен ресторант, с вечеря по меню, състоящо се от традиционни ястия. Нощувка.

ІІІ Ден - Букурещ

Закуска. Отпътуване за Букурещ град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж). По желание: Панорамна обиколка на града:  Разглеждат се: Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията,къщата – музей на Джордже Енеску, площада на Победата, както и Двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина сграда в света. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

 

 Дати:

  -  цена:  179 лв  
  цена:  199 лв 
 

 

 

Цената включва

  • транспорт с лицензиран автобус-Възможност за качване от градовете по маршрута.
  • 2 нощувки със закуски в хотел 2/3 * 2 в района на Синая, Бущени 
  • водач по време на цялото пътуването 

*Доплащане за единична стая – 60 лв.

 

 

Цената не включва

  • Екскурзия до Бран и Брашов – 40 лв
  • Панорамна обиколка на Букурещ - 20 лв
  • Вечеряв в ресторант със жива музика – 28 евро
  • Медицинска застраховка - 8 лв за лица до 65г. над 12 лв

 

 Забележка: Входните такси за посещаваните по програмата обекти са както следва по  желание: музей на селото в Букурещ – 20 леи; Замъка „Пелеш” – 50 леи за възрастен; 25 леи за лица над 65 годишна възраст и 12,5 леи за ученици и студенти, срещу задължително представяне на съответен документ. Замъка „Бран” – 45 леи за възрастен; 35 леи за лица над 65 годишна възраст; 25 леи за студенти – срещу задължително представяне на съответен документ и 10 леи за деца и ученици, също срещу представяне на документ. „Черната” църква – 10 леи; Синайския манастир – 5 леи.

Застраховки:

 

  • Застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно чл.97 от Закона за Туризма към „ЗД ЕВРОИНС“ АД, 
  •  Възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. В зависимост от възрастта на туриста, стойността на застраховката е между 3% и 8% начислени върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
  • Съгласно Общите условия по застраховка "Помощ при пътуване", задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания непосредственo /до 48 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.

 

 

 

 Етикети:

Екскурзия Румъния 13.10 , Екскурзии Брашов,Екскурзии Синая,Румъния Промо,Тръгване от Пловдив, Уикенд Букурещ, Уикенд Румъния, Ekskurzia Rumania, Bukuresht Ekskurziq, Promo Rumania, Potvardena Rumania 0, Уикенд Румъния, Тридневна екскурзия Румъния 03.03.,Замъка на Дракула.Румъния, Екскурзии Румъния с руал. Avтобусна екскурзия Румъния. Уикен Румъния 13.10; Терме Букурещ.