тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Екскурзия ДУБРОВНИК-Будва-Котор

Септемврииски празници Екскурзия ДУБРОВНИК с Будва и Котор

4 дни / 3 нощувки

Дестинация: Италия

Курорт: Дубровник

Транспорт: Автобус

Дати: 05-08.10;

Цена от: 375 лв. Промо цена

 

 Септемврииски  празници в Дубровник, Будва и Котор

                           (Дневни преходи)

1 ден 

Отпътуване от София в 05:00 часа. Пътуване транзит през Сърбия. В късния следобед настаняване в хотел 3* в  Чернoгорска ривиера. Вечеря. Нощувка.

2 ден 

Закуска. Туристическата програма в Будва. Пешеходна разходка из старата част на града - Средновековната крепостна стена, Цитаделата Кастел Санта Мария, църквата Св. Троица, църквата Св. Иван (VIIв).

Свободно време за обяд. Както на повечето места на Адриатика, и в Будва е пълно с приятни малки кафенета и ресторантчета, които сервират предимно деликатеси и местни специалитети, подправени със специфични за Черна гора подправки, поляти с Никшичко пиво и вино Црногорски Вранац.

Продължаваме по маршрута към Котор и Которския залив. Котор - най-известният морски курорт на Черна гора, потънал в магнолии и олеандри, запазил средновековното си очарование и романтика и един от най-добре запазените средновековни градове в тази част на Средиземноморието.

Пешеходна обиколка на стария град - църквата св. Николай Чудотворец, църквата Св. Лука, Св. Мария, Католическата катедрала св. Трифон, Часовниковата кула. Архитектурно старият Котор е венециански град. Вечеря. Нощувка.

3 ден 

Закуска. Панорамен тур - Дубровнишка ривиера и Дубровник - Перлата на Хърватската ривиера. Панорамна обиколка на Дубровник с автобуса. Пешеходна обиколка на старата част на града (включена в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО) с местен екскурзовод на български/руски - църквите св. Спас и св. Влах - светеца - защитник на града, паметника на Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица Страдун, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, Кнежев двор (Двореца на Ректора) и Йезуитската църква св. Игнасиус. Свободно време.

Възможност за разходка с корабче до остров Локрум (срещу доплащане), обявен за национален парк, в който необезпокоявани се разхождат горди пъстроцветни пауни. Известен е с ботаническата си градина и останки от средновековен бенедектински манастир. Легендата разказва, че тук прекарал известно време и Ричард Лъвското сърце при завръщането си от кръстоносните походи. Едно от прекрасните кътчета на острова е мъничко езерце с идеално бистра вода в най-разнообразни нюанси на синьото, с надвиснали над него дървета и примамливо напечени камъни, където може да отпочинете и да се изкъпете. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден 

Закуска. Закуска. Отпътуване за България. По пътя фото пауза при о-в Свети Стефан - курорта на звездите, Шкодренското езеро и каньона на р. Морача и р. Ибър. Пристигане късно вечерта на площад Руски паметник.

 

Цени:

- Възрастен в двойна стая и тройна стая: 399 лв Стандартна цена !

- Възрастен в единична стая – 450 лв

- Дете 6-12 год., настанено с двама възрастни: 310 лв

 

Цената включва:

- 3 нощувка и закуска и вечеря в Черногорска ривиера 3*

- транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни пътувания

- екскурзоводско обслужване по посочената програма

- Пешеходна обиколката на Дубровник

- Екскурзия до Будва и Котор;

- Фото пауза при о-в Свети Стефан, Шкодренското езеро, каньона на р. Ибър;
- Фериботни такси;
- Водач от агенцията.

 

Цената не включва:

- допълнителните морски екскурзии, входни такси за музеи

- Входни такси на музеи и допълнителни екскурзии:

- Медицинска застраховка за периода на екскурзията - 12 лв 

- Курортна такса - 1.50 евро на ден (заплаща се задължително на рецепция при настаняване)

- Разходка с корабче до о-в Локрум - 25 евро (минимум 20 туристи)

- Екскурзия до Цетине - 10 евро, плюс 1 евро туристическа такса

- Горивна такса 25 евро на човек

 

 

Застраховка “отмяна на пътуване”-  тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

 

Забележка:
Горепосочените цени са валидни за отпътуване и връщане в София