тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Фестивала на Лалето в Истанбул

Eкскурзия Истанбул-Одрин

4 дни / 2 нощувки

Дестинация: Турция

Курорт: Истанбул

Транспорт: Автобус

Дати: 28 - 31 Март; 4 - 7 Април; 11 - 14 Април; 18 - 21 Април; 25 - 28 Април;

Цена от: 165.00 лв.

Фестивала на Лалето в ИСТАНБУЛ 2024

  Уикенд Истанбул 

     

 Всеки Четвъртък Април 2024

 

Програма

 

1 Ден
Отпътуване от София в 19:00ч от Автогара Сердика. в 20:30ч от Shell - Пазарджик; в 21:00ч от Пловдив от бензиностанция OMV до х-л Санкт Петербург. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъкуле. Нощен преход.

2 Ден
Пристигане в Истанбул около 08:00ч. Панорамна обиколка с автобус на Истанбул (срещу допълнително заплащане): Посещение на площад Султан Ахмед, след това ще посетим Българската желязна църква "Свети Стефан", отворена отново след дългогодишен ремонт. След това се отправяме към Цветния квартал Балат, където ще имате свободно време за кафе, чай или разходка. По желание (срещу доплащане) разходка с корабче по Босфора с продължителност около 2 часа. Корабът отплава от залива Златния рог, преминавайки под моста Галата и продължава покрай двата бряга на Босфора, където са разположени едни от най-живописните квартали на Истанбул, със своите исторически сгради: двореца Долмабахче, Чираан Палас един от най-скъпите хотели в Европа, който се помещава в бивша султанска резиденция, крепостта Румели Хисар, частни вили, сред които традиционните за Босфора ялъ, двореца Бейляр бей, Момината кула и други. По желание (срещу доплащане) посещение с местен екскурзовод на двореца Долмабахче - новият султански дворец, който впечатлява посетителите си със своята пищност - неговите над 200 помещения са богато декорирани със злато, сребро и кристал. Тук се намират един от най-големите полилеи в света и картини на известни европейски художници. Дворецът става дом на шестима султани както и на първия президент на Република Турция, Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него. По желание (срещу доплащане):
• 20:15ч вечеря в ресторант с турска шоу-програма Гар Музик Хол (куверта включва програма, вечеря и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки);

или

• 19:15ч вечеря на кораб по Босфора - 45 евро (куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки).

Нощувка.

3 Ден
Закуска. В 08:15ч по желание (срещу доплащане) посещение на небостъргача Сапфир - най-високата жилищна сграда в Европа (236м) на 54 етажа със 174 апартамента. Комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. Ще имате възможност да се качите на последният етаж, където е панорамната площадка, от там се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE - 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул.

По желание (срещу доплащане) трансфер до Мол Флория и по желание (срещу доплащане) посещение на най-големия и най- новия аквариум. Той разполага с 64 аквариума с 6800 куб.м. вода. Всички те представят над 1500 вида на 15000 земни и морски същества от Черно, Мраморно, Егейско и Червено море, протока Босфора, Суецкия и Панамския канал и тропическа гора.Аквариумът има множество зали, богато разнообразие от морски обитатели, като огромни и любопитни скатове, страховити акули, риби-клоуни, зала "Антарктида", "Тропическа зала" и много други. Свободно време за разглеждане на аквариума и шопинг. Връщане в хотела. Следобед, по желание (срещу доплащане) отпътуване за Азиатската част на града с преминаване по първият мост над пролива Босфор, където се посещава Буюук Чамлъджа Джамия, след което се продължава към Мол Watergarden - със светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е ситуиран на площ от пет хиляди квадратни метра в сърцето на комплекса, а около него терасовидно са разположени ресторанти, кафенета и магазини. Свободно време. Вечерта връщане в хотела. По желание (срещу доплащане):
• 20:15ч вечеря в ресторант с турска шоу-програма Гар Музик Хол (куверта включва програма, вечеря и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки);

или

• 19:15ч вечеря на кораб по Босфора - 45 евро (куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки).

Нощувка.

4 Ден

Закуска. Около 07:40ч отпътуване за Одрин. На излизане от Истанбул се посещава фирмен магазин за захарни изделия и за кожени дрехи и аксесоари. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква Св. Св. Константин и Елена и най-големият шедьовър на архитекта Синан - джамия Селимие.

Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София автогара Сердика.

Цената включва:

Транспорт от София с лицензиран автобус, с възможност за отпътуване от Ихтиман, Пазарджик и Пловдив;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3*  в Истанбул;
• Пътни такси;
• Посещение на фирмен магазин за захарни изделия и фирмен магазин за кожени дрехи и аксесоари;
• Посещение на Одрин;
• Водач от туристическата агенция. 

 

Цената не включва:

За предни места в автобуса или място по избор - 20лв;
• Ползване на двойна седалка от един турист - 75лв;
• Панорамна обиколка на историческият център на Истанбул с местен екскурзовод - 15 евро
• Трансфер до мол Аква Флория - 10 евро, за дете до 10г - 7 евро (не включва билет за Аквариума - 20 евро, като той се заплаща се на място, за деца до 12г - 17 евро);
• Посещение на небостъргача Сапфир (с включен билет за асансьора до 54 етаж, двете панорамни площадки и 4D киното) - 46 евро;
• Разходка с корабче по Босфора с посещение на парк Емиргян - 25 eвро;
• Разглеждане на султанския дворец "Долмабахче" с екскурзовод на български език - 50 евро (с включена входна такса);
• Вечерна автобусна обиколка - "Светлините на Истанбул" - посещение на джамията Чамладжъ и мол "Watergarden" с пеещите фонтани - 17 евро;
• Куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол - 30 eвро;
• Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство - 45 евро;

 

Начин на плащане:

-30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване;

- Доплащане до 5 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията-40 туристи. 

 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 3 дни преди датата на отпътуване! 

 

Общи данни за паспортен и визов режим:  

- задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; -няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител,  трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!