тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем
Екскурзия Белград с Пролом Баня с Кралево - 05.06 - Потвърдена !

СПА уикенд в Пролом Баня

5 дни / 4 нощувки

Дестинация: Сърбия

Курорт: Пролом Баня

Транспорт: Автобус

Дати: 5.06-9.06

Цена от: 369.00 лв

Екскурзия Белград с Пролом баня, Кралево и м-р Жича

СПА Уикенд в Пролом баня

 

 

За РЕЗЕРВАЦИИ:   на Gsm: 0886 883282

Първи ден 

Отпътуване  от София сутринта. Посещение на гр. Ниш.Отпътуване за Пролом баня. Пристигане в един от най-посещаваните спа-курорти в Сърбия. Настаняване в хотела. Кратка почивка. Празнична Вечеря с жива музика. Нощувка.

Втори ден - м-р Жича - Кралево

Закуска. Отпътуване за Кралево и манасира Жича.Жича е православен манастир, който дава началото на сръбската автокефална църква. Основан е през XIII век от великия жупан Стефан Неманя. Строежът контролирал неговият брат Растко, който в последствие бива хиротонисан за първи сръбски архиепископ под името Свети Сава Сръбски. Манастирският комплекс преживява множество реконструкции и достроявания, както и множество опустошения в своята изпълнена с превратности история. Тук били коронясвани кралете на средновековна Сърбия или Свободно време за разходка в курорта или за СПА процедури. Или по желание: Екскурзия до Дяволския град - природния феномен се намира на 27 км. югоизточно от Пролом баня. В Дяволския град има 202 причудливи фигури, някои от които достигат до 15 м. височина. В местността се намират и два извора с най-високата минерализация на Балканите. Свободно време за разходка в курорта или за СПА процедури. Нощувка.

 

Трети ден 

Закуска. По желание допълнителна екскурзия до Дяволски град .Свободно време са покупки. Отпътуване за Дяволския град - комплекс от скални пирамиди по южните склонове на планината Радан, разположени на вододела между две клисури (Дяволска и Пъклена). 200 уникални пирамиди-кули, високи от 2 до 15 м. Мистерията на скалните фигури, изваяни от природните стихии, дава името на уникалното място „Дяволския град”.

Обиколката на местоността "Дяволския град" е около 2 км. и трае около 1 ч. (препоръчваме удобни обувки). При обиколката на "Дяволския град" бихте могли да си налеете минерална вода от два естествени извора с висока степен на минерализация, която е полезна за лекуване на кожни заболявания (препоръчваме носенето на бутилки за вода). Повече информация за Дяволския град можете да видите на този сайт: www.djavoljavaros.com 
Свободно време за разглеждане и снимки на уникалния природен феномен.Нощувка.

Четвърти ден

Закуска. Отпътуване за Белград. Пристигане в Белград. Настаняване. Панорамна обиколка  Нови Белград; площад "Теразие"; Народното събрание (Скупщина); храмът "Св. Сава"; Площадът на Републиката. По желание и предварителна заявка – вечеря в сръбски ресторант с музика на живо. Нощувка.

Пети ден

Закуска.Свободно време за  разходка в Белград от Площада на Републиката по улица "Княз Михайло" до Белградската крепот. По обяд отпътуване за България. Пристигане в София

Цената включва:

- 3 нощувка със закуска, вечери -   в хотел Garetov Konak 3***;

- 1 нощувка със закуски в Белград

- посещение на Пирот или Димитровград;

- транспорт с комфортен автобус;

- безплатно ползване на вътрешен басейн с минерална вода, сауна, парна баня

- водач от Мивеки Холидейс.

- Празнична вечеря на  с жива музика (без влючен алкохол) в ресторанта

на хотела.

 

 

Цената не включва:

- разходи от личен характер.

- Екскурзия до Кралево и м-р Жича - 20  лв

- Екскурзия до Дяволски град - 20 лв

- Панорамна разходка на Белград - 30 лв

- Градска такса по 1.50 евро на ден.

 - мед. застраховка - 2 лв на ден

 - Доплащане за единично настаняване 90 лв