тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем
Екскурзия Загреб - Плитвички езера - Задар - Сплит/Трогир - Сараево

Загреб - Плитвички езера - Задар - - Сплит/Трогир - Сараево

5 дни / 4 нощувки

Дестинация: Хърватия

Курорт: ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА

Транспорт: Автобус

Дати:

Цена от: 587 лв

   Екскурзия Загреб - Плитвички езера - Задар  - Сплит/Трогир - Сараево

 Доплащане за трансфер в двете посоки от Дупница, Перник - 20 лева; 

 

                                                            Програма:

1 ДЕН /София - Загреб

Отпътуване за Загреб в 05:00 часа от пл. Руски паметник. Транзитно преминаване през Сърбия. Привечер Туристическа програма в Загреб – разглеждане на централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Град с църквата „Св. Марко”, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН / Загреб-Плитвице 

Закуска.  Отпътуване за Плитвице рано сутринта. Този ден имате възможността да се насладите на красотите на Националния парк "Плитвице", който е под егидата на ЮНЕСКО и е известен с 16-те си езера, всяко на различно ниво, съединени чрез серия от каскадни водопади, най-високият от които е 76 метра. Заобиколен от гъсти гори, Националният парк на Плитвице е природен феномен. Отпътуване за Трогир - стар град и пристанище на Адриатическия бряг в Хърватска. Свободно време за разглеждане на историческия град на Трогир, който е част от списъка на ЮНЕСКО и е разположен на малък остров между територията на Хърватия и остров Чиово. Богатата култура на града е създадена под влиянието на гърците, римляните и венецианците. Трогир е най-добре съхраненият комплекс в цяла Централна Европа. Центърът на историческия град е заобиколен от крепостни стени, строени през XV век. Вътре се намират замъкът Камерленго (построен от венецианците през XV век), кула, старинни жилища и дворци. В историческия център има 10-тина църкви и много сгради от XIII век. Градската порта датира от XVII век, а замъкът на Дюка и малкият и големият замък Чипико са от XV век. Интересна е катедралата Св. Лорънс от Трогир, която е построена през XIII век, като западният портал на катедралата е творение на известния хърватски майстор - Радован. Нощувка в района на Задрар.

 

 3 ДЕН / Задар -Сплит/Трогир

Закуска. Туристическа програма в Задар – в наши дни градът е един запазен паметник на различни исторически времена и култури, които са дали своето отражение в облика на самия град. Разходка с разглеждане на църквата „Св. Михайл”; градската кула; църквата „Св. Мария”; катедралата „Св. Анастасия”.  Отпътуване за Трогир - стар град и пристанище на Адриатическия бряг в Хърватска. Свободно време за разглеждане на историческия град на Трогир, който е част от списъка на ЮНЕСКО и е разположен на малък остров между територията на Хърватия и остров Чиово. Богатата култура на града е създадена под влиянието на гърците, римляните и венецианците. Трогир е най-добре съхраненият комплекс в цяла Централна Европа. Центърът на историческия град е заобиколен от крепостни стени, строени през XV век. Вътре се намират замъкът Камерленго (построен от венецианците през XV век), кула, старинни жилища и дворци. В историческия център има 10-тина църкви и много сгради от XIII век. Градската порта датира от XVII век, а замъкът на Дюка и малкият и големият замък Чипико са от XV век. Интересна е катедралата Св. Лорънс от Трогир, която е построена през XIII век, като западният портал на катедралата е творение на известния хърватски майстор - Радован. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

4 ДЕН / Сплит - Сараево

Закуска. Туристическа програма в Сплит – едно прекрасно градче, с тесни улички и малки площадчета във Венециански стил, наоколо се редуват малки кафенета, ресторанти и художествени галерии. Интерес представлява дворецът на семейство Мещрович, който днес е превърнат в музей, Океанографския институт и останките от двореца на император Диоклециан.  Отпътуване към Сараево. 

Нощувка в хотел в Сараево.

5 ДЕН / Сараево - София

Закуска. Туристическа програма в Сараево – обиколка на централната градска част – Историческия музей, Али паша джамия, Латинския мост, Евангелистката църква, Националния  театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Безистена и др. Отпътуване на София. Пристигане вечерта.

 

Цената включва:

4 нощувки със закуски в Хотели 3***

1 нощувка в Загреб със пешеходна обиколка на старият град

1 нощувка района на Задар - пешеходна обиколка 

1 нощувка района на Трогир/Сплит/ пешеходна обиколка 

1 нощувка в Сараево със вечеря 

Транспорт с комфортен автобус;

Екскурзоводско обслужване на български език. 

 

 

Цената не включва:

Настаняване в единична стая - 85 евро;

Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 6 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г. – 15 лв,за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 14 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 18 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 22 лв;

Разходи от личен характер;

Градска такса 1.5 евро на ден на човек

 

Входни такси за посещаваните обекти;

Застраховка „Отмяна на пътуване“.

Входна такса за Национален парк Плитвички езера 

Избор на предно място в автобуса (първи и втори ред) - 25.00лв

Панорамна обиколка на Сараево - 40 лв

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
▪валидна лична карта или задграничен паспорт.
▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
▪депозит в размер на 100/150 лева на човек при записване
▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
▪до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 35 души.
▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:

  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;

 

  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;

 

  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни

При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
▪Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
▪Срок за записване: до запълване на свободните места.
▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица Период на застрахователно покритие: 24.07.2024  година

 

 

Полезни връзки:

 

екскурзии до хърватска | екскурзии до адриатическо море | екскурзии до загреб | екскурзии до плитвички езера | екскурзии до задар | екскурзии до шибеник | екскурзии до трогир | екскурзии до сплит | екскурзии до неум | екскурзии до дубровник | екскурзии до мостар |екскурзии до хърватска | екскурзии до адриатическо море | екскурзии до загреб | екскурзии до плитвички езера | екскурзии до задар | екскурзии до шибеник | екскурзии до трогир | екскурзии до сплит | екскурзии до неум | екскурзии до дубровник | екскурзии до мостар |екскурзия Босна, екскурзия сараево, ekskurzia do zagreb, ekskurzia saraevo, ekskurzia zadar.